Informació per les escoles pel programa Lletres a ​les Aules

He publicat tres obres amb tres premis literaris, el Joaquim Ruyra de Narrativa Breu, el Ferran Canyameres de Novel·la i el Joan Marquès Arbona de la Vall de Sóller de relats.

 

Les dues primeres obres tenen interès pels alumnes de secundària i també de Batxillerat per diverses característiques:

 

1.- Estan escrites en la varietat lingüística del català que es parla a les Illes seguint el model d’en Llorenç Vilallonga, respectant la unitat de la llengua però recollint les formes verbals pròpies de les Illes i també la terminologia d’aquesta zona.

 

2.- Són obres breus de fàcil lectura, però de construcció gramatical acurada per tal d’enriquir les practiques habituals dels joves lectors i de futurs escriptors.

 

3.- Tracten temàtiques actuals com poden ser: els problemes d’adults que pateixen de Síndrome d’Asperger en la seva vida diària, problemàtiques diverses en el món universitari (és el cas de la novel·la ‘El Clan de Sa Ràpita’), alguns relats qüestionen fràgil frontera entre el bé i el mal entre el relativisme moral i l’objectivitat de la llei, altres són molt filosòfics i posen sobre plantejaments filosòfics com l’epicureisme i l’estoicisme...

 

4.- Alguns relats tracten temes molt seriosos amb un punt d’ironia que li lleva transcendència

 

Contacta amb mi a través del meu correu: jordiduroy@gmail.com